Mjesec našeg filma : 70 godina filmskih festivala u Hrvatskoj

Kinematografi Dubrovnik se programu HAVC-a koji odaje svojevrsnu počast domaćim festivalima kao vrijednim platformama za edukaciju publike kao i za predstavljanje domaćih filmova u svoj raznolikosti žanrova, rodova i formi, ove godine priključuje izborom filmova u nastavku.

Predstavljanje knjige „Dubrovnik kao filmska kulisa“ Hrvoja Ivankovića 24.studenog u 19h

Oslanjajući se na raznovrsne izvore, od arhivskih dokumenata te stručnih ili publicističkih knjiga i radova do starih novina i časopisa, autor je tijekom istraživanja nastojao doći i do svih filmova za koje je znao ili pretpostavljao da su snimani u Dubrovniku, što ga je dovelo i do otkrića najstarijih sačuvanih igranih filmova snimljenih na području današnje Republike Hrvatske. 

ZFF Putuje 2023  

Svake godine dio programa Zagreb Film Festivala paralelno se prikazuje u gradovima diljem Hrvatske u sklopu programa ZFF putuje. Ovaj putujući program uključuje četiri odabrana naslova iz glavnog i popratnih programa koje ima priliku pratiti i publika izvan granica glavnoga grada pa tako i dubrovačka publika u Kinu Visia i Sloboda. Naslovi koji će nam […]

Nevjera (1953.) – projekcija filma po scenariju Iva Vojnovića u petak 8.rujna u kinu Slavica

Premijerno prikazivanje restaurirane verzije filma Nevjera (1953.), redatelja Vladimira Pogačića u petak 8.rujna s početkom u 20 sati u kinu Slavica.

Motovun 2023 – atraktivni naslovi u Slavici i Jadranu

I ovog ljeta dubrovačka će publika imati prilike uživati u nekima od ponajboljih naslova Motovun Film Festivala.

Koncert MARKO ŠKUGOR – Kino Slavica, 8. srpnja u 21.00

Povodom desete obljetnice pjevačke karijere Marko Škugor u Ljetnom kinu Slavica, 1. srpnja u 21 sat, priprema koncertno slavlje ‘Prvih 10’.

Tri dana Mediterana u kinu Slavica

U vikendu od 23. do 25.lipnja u kinu Slavici publika će moći pogledati tri filmska naslova u isto vrijeme dok budu trajale projekcija na Bačvicama.

Višestruko nagrađivani triler PRIČA S PACIFIKA u kinu Slavica od 22.lipnja

Kao možda i najambiciozniji projekt Alberta Serre u njegovoj karijeri, PRIČA S PACIFIKA vrhunski je napeti triler intrigantnog zapleta, vrhunskih glumačkih ostvarenja, uistinu fascinantne fotografije i sjajne režije koji se nikako ne bi smio propustiti.

Mjesec našeg filma u svibnju

Hrvatski audiovizualni centar ove godine obilježava 15 godina djelovanja programom H15 – 15 godina u našem filmu povodom čega je svibanj, u kinima diljem Hrvatske, mjesec posvećen domaćoj kinematografiji nastaloj u proteklih 15 godina.

Dječji pogled

Filmsko djelo kao temeljno fabulativna forma od samih početaka je bilo vezano uz djecu kao protagoniste ali i publiku.