Svake godine dio programa Zagreb Film Festivala paralelno se prikazuje u gradovima diljem Hrvatske u sklopu programa ZFF putuje. Ovaj putujući program uključuje četiri odabrana naslova iz glavnog i popratnih programa koje ima priliku pratiti i publika izvan granica glavnoga grada pa tako i dubrovačka publika u Kinu Visia i Sloboda.

Naslovi koji će nam ove godine doputovati su njemački dugometražni film za djecu „Moj život kao Lotta“, španjolska drama „20000 vrsta pčela“ iz Glavnog programa Festivala premijerno prikazana na Berlinaleu i film popularnog njemačkog redatelja Christiana Petzolda  „Crveno nebo“ iz programa Velikih 5.

Izvan putujućeg programa ovaj tjedan je na rasporedu i film koji je otvorio ovogodišnji Zagreb film festival, komedija „Sedmo nebo“ dugometražni prvijenac hrvatske redateljice Jasne Nanut. U središtu priče filma je Nino Radman (Krešimir Mikić), čovjek s previše žena i premalo vremena koji je hodajući recept za katastrofu. Pokušavajući priznati ženi (Iva Mihalić) da osim nje voli još jednu ženu, plesačicu Tamaru (Iva Jerković Oreški), Nino traži pomoć svog prijatelja čiji ga klasični muški recepti za rješavanje problema vode u još veći kaos. Film je na rasporedu u Dvorani Visia 9., 14. i 15. studenog.

„Moj život kao Lotta“ priča je o djevojčici Lotti koja jedva čeka prvi školski izlet i druženje s najboljom prijateljicom Cheyenne, čak i ako im se mora pridružiti Cheyenneina mala sestra Chanell. No nevolja je još gora, s njima kao pratnja putuje i Lottin tata! – ovaj obiteljski film na rasporedu je u Kinu Slobodi 10. studenog i u Dvorani Visia 11. studenog.

„20000 vrsta pčela“  premijerno je prikazan na Berlinaleu, gdje je impresivna glumačka izvedba Sofíje Otero (Coco) oduševila publiku i kritičare, a Otero je postala najmlađom dobitnicom Srebrnog medvjeda u povijesti festivala. Film je na rasporedu u Dvorani Visia 10. i 12. studenog.

„Crveno nebo“ novi film Christiana Petzolda, jednog od najzanimljivijih suvremenih njemačkih redatelja (Feniks, Tranzit, Undine), nagrađen je na ovogodišnjem Berlinaleu Srebrnim medvjedom za režiju. Crveno nebo donosi priču o mladom romanopiscu koji planira provesti mirno ljeto u vikendici svog prijatelja posvećen pisanju. Međutim, nakon što u kući naiđu na neočekivanu gošću, ono postaje upravo suprotno – nemirno i ispunjeno unutarnjim i stvarnim požarima. Na rasporedu je 11. i 12. studenog u dvorani Visia.

Vezani sadržaj