Javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika

KINEMATOGRAFI DUBROVNIK su javna ustanova u kulturi Grada Dubrovnika koja trajno obavlja osnovnu djelatnost razvoja, prezentacije i širenja medijske kulture. Pored prikazivanja filmova, velikog broja edukacijskih programa, radionica, revija i festivala, Kinematografi kontinuirano rade i na proširenju ponude svim ostalim kulturno-umjetničkim programima i događanjima, te surađuju sa brojnim udrugama, ustanovama i pojedincima iz sfere kulturno kreativnih industrija. Ustanova upravlja sa dva zatvorena prostora ( Luža/Kino Sloboda i Visia ) te dvije ljetne pozornice ( Slavica i Jadran ).

Kinematografi Dubrovnik su također uz udrugu Luža i Ljetnu školu filma Šipan pokretač i organizator Duff-a – festivala djece i mladih mediteranskih zemalja.

KINO DVORANE

Kino Sloboda

Kino Sloboda je zatvorena dvorana sa 187 sjedala u prostoru Luže.
Projekcijska oprema: DCP, 35 mm, Video

U prostoru Luže smješteni su sadržaji za djecu, mini bar sa ponudom kokica, pića i toplih napitaka, centralni ured Kulturno-informativnog centra sa suvenirnicom te galerijsko-izložbeni prostor.

Dvorana Visia

Visia je moderno uređena filmska dvorana kapaciteta 104 mjesta koja se nalazi u kompleksu samostana Sv. Klare na Poljani Paska Miličevića. Dvorana je opremljena suvremenom digitalnom audiovizualnom opremom, te je pogodna za održavanje predavanja, tribina, prezentacija i sl.

Programski je koncipirana kao art-kino u kojem se prikazuju ponajbolja nezavisna ostvarenja svjetske kinematografije .

Dvorana Visia ima osiguran pristup za invalide.

Kino Slavica

Ljetno kino Slavica je smješteno u povijesnom vrtu na adresi Branitelja Dubrovnika, na Boninovu i već je desetljećima jedno od omiljenih okupljališta svih generacija.

U Slavici se uz filmski art program, tijekom ljetnih večeri održavaju specijalizirane revije, festivalski programi te koncerti za mlade.

Kino Jadran

Ljetno kino Jadran jedinstvena je ljetna pozornica unutar gradskih zidina.

Ovaj ambijentalni prostor u funkciji je  od početka lipnja do kraja rujna odnosno tijekom ljetne sezone.

Jadran je opremljen digitalnim projektorom , ima pozornicu pogodnu za izvedbu kazališnih , plesnih i glazbenih predstava , a može primiti do 300 gledatelja.

115 godina od prvog kina u Dubrovniku.

Stalni domaći Kinematograf započeo je raditi u subotu  18. lipnja 1908. godine.

Kinematografi Dubrovnik su također uz udrugu Luža i Ljetnu školu filma Šipan pokretač i organizator Duff-a – festivala djece i mladih mediteranskih zemalja.