UBITI PTICU RUGALICU / To kill a Mockingbird

Sinopsis

Ranih tridesetih godina prošlog stoljeća u gradiću u Alabami mladi udovac, odvjetnik Atticus Finch, odgaja svoje dvoje male djece. Atticus je poznat po svom poštenju i pravednosti te uskoro preuzima slučaj mladog crnca Toma Robinsona optuženog za silovanje i premlaćivanje bijele žene. Svjedoci Atticusove borbe za prava potlačenih su njegova djeca Scout i Jem koji tek stvaraju mišljenja o svijetu i o ljudima, a pravi uzor pronalaze u svom pravednom i moralnom ocu.

Ubiti pticu rugalicu (To Kill a Mockingbird) je američka drama koju je režirao Robert Mulligan. Film je premijeru doživio 25. prosinca 1962. godine. Adaptacija je to istoimene knjige autorice Harper Lee u kojem su glavne uloge ostvarili Mary Badham kao Scout i Gregory Peck kao Atticus Finch.

Godine 1995. film je registriran u nacionalni filmski registar. Također se nalazi na 25. mjestu najboljih američkih filmova svih vremena prema izboru Američkog filmskog instituta. Godine 2003. godine Američki filmski institut proglasio je Atticusa Fincha najvećim filmskim junakom 20. stoljeća.

Trailer & Fotografije

1 Fotografije

Raspored prikazivanja

Ulaznice
  • 20:00
  • Ljetno kino Slavica