NE ZABORAVI DISATI
Država:
Slovenija / Italija / Hrvatska
Godina:
2019
Žanr:
Drama, mladi, srednje
Trajanje:
1 hours 38 minutes
Scenaristi:
Martin Turk, Gorazd Trušnovec
Redatelj:
Martin Turk
Glumci:
Matija Valant, Tine Ugrin, Klara Kuk

 

 

 

Radnja filma smještena je u mirni gradić pokrajine Dolenjske i prati mladog i samoživog Klementa (Matija Valant), inače perspektivnog tenisača, koji se zaslugom starijeg brata Petera (Tine Ugrin) i njegove djevojke Sonje (Klara Kuk) našao na važnoj životnoj prekretnici . Vrijeme je za donijeti onu jednu, u suštini, vrlo jednostavnu odluku koja se u tom trenutku i ne doživljava baš takvom: promijeniti način mišljenja i odrasti ili nastaviti razvlačiti djetinjastu posesivnost kao odavno sažvakanu žvakaću gumu zalijepljenu za tenisicu.

Slovensko-talijansko-hrvatska koprodukcija Ne zaboravi disati treći je dugometražni film slovensko-talijanskog redatelja Martina Turka koji je svoju premijeru imao na međunarodnom festivalu Alice nella città posvećenom mladim autorima, a koji se održava paralelno s Rimskim filmskim festivalom.

Alice nella Città 2019. / Zagreb Film Festival 2019. / Festival mediteranskog filma u Bruxellesu 2019. / Sarajevo Film Festival 2020. / Pulski filmski festival 2020. / Festival slovenskog filma 2020. – Nagrada Vesna za najbolji narativni dugometražni film