NEZAVISNI OBITELJSKI FILM

OPERACIJA ARKTIK  / OPERASJON ARKTIS ( Norveška )

operacija

Žanr: Obiteljska avantura
Glumci: Kaisa Gurine Antonsen, Lars Arentz-Hansen, Nicolai Cleve Broch
Režija: Grethe Bøe-Waal

Julia i njeni brat i sestra blizanci Sindre i Ida preselili su se u novi gradić sa svojom majkom. Očajnički žele stupiti u kontakt sa svojim ocem koji radi u južnoj Norveškoj i potajno se ukrcavaju na helikopter koji bi trebao onamo poletjeti. Helikopter nažalost mijenja smjer i oni završe sami i izgubljeni na pustom otoku. Sada se moraju suočiti s opasnostima prirode jer njihov život ugrožavaju mećave i gladni polarni medvjedi.

Amanda Awards, Norway 2015. – Najbolji film za djecu ili mlade
TIFF Kids International Film Festival 2015 – Najbolji film

ODDBALL ( Australija )

oddball


Žanr: Obiteljska avantura
Glumci: Sarah Snook, Alan Tudyk, Coco Jack Gillies
Režija: Stuart McDonald

Ekscentrični farmer, uz pomoć svoje unuke, istrenira svog nestašnog psa Oddballa da štiti rezervat pingvina od napada lisica, a sve kako bi ponovno okupio svoju obitelj i spasio svoje mjesto.

Ovaj simpatični australski film snimljen je prema istinitim događajima i bio je 2015. veliki hit u australskim kinima. Oddball je film za cijelu obitelj i za sve uzraste..

Australian Film Critics Association Awards 2016 / Australian Film Institute 2016 / Film Critics Circle of Australia Awards 2016 – Najbolja uloga mlade glumice (Coco Jack Gillies)

FESTIVALAC

VRAPCI  / SPARROWS ( Island, Danska, Hrvatska )

Sparrows

Žanr:  drama
Glumci: Atli Óskar Fjalarsson, Ingvar Eggert Sigurðsson, Rade Šerbedžija, Kristbjörg Kjeld
Režija: Rúnar Rúnarsson

Ovaj predivan film o ne tako lijepoj temi priča je o odrastanju u čijem je središtu šesnaestogodišnji Ari. Nakon što mu majka otputuje u Angolu s novim mužem, Ari je prisiljen preseliti se iz Reykjavika ocu na Westfjord, najslabije naseljeni i najhladniji dio Islanda – mjesto za koje kažu da ima više vodopada nego ljudi. Na zapanjujućoj pozadini surovog krajolika, Ari otkriva teškoće odraslog života, ali i njegove primamljive poroke, čovjekovu zvjersku okrutnost, ali i ljubav. Ne znajući kako se zbližiti s ocem alkoholičarem, Ari toplinu nalazi u baki i prijateljici Lani. Šokantni događaj prisilit će ga da odabere hoće li reći istinu ili zaštititi one koje voli.

Zalazeći duboko u ljudsku psihu i emocije, film svoj fokus usmjerava na ljudske nesavršenosti, složenosti odrastanja i čovjekovu konstantnu potragu za utočištem i spokojem.

Međunarodni filmski festival San Sebastian 2015. – Zlatna školjka za najbolji film
Filmski festival u Varšavi 2015. – nagrada za najbolji film u kategoriji prvih i drugih filmova
Međunarodni filmski festival u Torontu 2015.

U CARSTVU VUKOVA  / WOLF TOTEM

( Kina, Francuska )

vukovi

Žanr: Komedija, drama
Glumci: Shaofeng Feng, Shawn Dou,
Režija: Jean-Jacques Annaud

Godine 1967. mladi pekinški student Chen Zhen poslan je da živi u nomadskom plemenu unutarnje Mongolije. Uhvaćen između napredne civilizacije na jugu te nomadskih tradicionalnih neprijatelja- Vukova- na sjeveru, između ljudi i životinja, starosjedilaca i porobljivača, on se trudi naći svoj put.

Beijing International Film Festival Award / Golden Rooster Awards